Les alcaldesses de Santa Coloma i Sant Adrià, Núria Parlon i Filo Cañete, en la presentació dels resultats del projecte aquest dilluns. Foto: Twitter (@nuriamarinlh)

La Creu Roja treballa de la mà d’Aigües de Barcelona en un projecte per combatre la vulnerabilitat metropolitana a través de l’ocupació. El programa ONA -que ja està en funcionament en fins a cinc municipis de la metròpoli, entre els quals Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs- ha atès en els seus primers dos anys de vida més de 230 persones amb dificultats laborals o que es trobaven en una situació de risc d’exclusió social.

L’objectiu final de la iniciativa és potenciar les competències personals dels participants perquè puguin accedir al mercat laboral amb garanties i obtenir així un treball de qualitat. Per aconseguir-ho, els impulsors del programa no només fan un acompanyament en el procés de recerca del lloc de feina, sinó que també els donen suport en la cobertura de necessitats bàsiques.

“La reinserció laboral és una eina bàsica de recuperació per a les persones que reben suport humanitari. Cal apoderar-les i acompanyar-les en la consecució de la seva autonomia econòmica i l’estabilitat que dona tenir una feina”, ha assenyalat aquest dilluns Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, en la presentació dels primers resultats del projecte. En aquest sentit, la prova pilot de la iniciativa que va desplegar-se a Barcelona ha culminat amb un 55% dels participants aconseguint un contracte laboral.

Actualment, un centenar de veïns de Santa Coloma i Sant Adrià reben assessorament laboral i ajudes gràcies al programa i la intenció és que tots els participants puguin concloure el seu pas pel projecte aconseguint una feina.