Les famílies desnonades segueixen amb l’acampada. Foto: Twitter (@mariadolorsa)

El Sindicat de Llogaters de Badalona conquesta la seva primera victòria. Dilluns, l’entitat va fer públic que havia aconseguit un lloguer “regulat” i “a un preu assumible” per a una família que estava destinada a quedar-se al carrer després que caduqués el seu contracte de lloguer i el propietari es negués a prorrogar-lo.

Des del sindicat expliquen que es tracta d’una família amb quatre fills, dos d’ells menors i un amb menys de dues setmanes d’haver nascut. El pare, tot i tenir feina, no es podia permetre el lloguer d’un pis a preu de mercat i per aquest motiu es va apropar a l’entitat per buscar una solució.

El pis en el qual vivien l’havien aconseguit a través de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), però el propietari els va avisar que no els renovaria el contracte perquè tenia intenció de vendre l’immoble. El sindicat va intentar mediar amb el propietari, però no va tenir èxit, així que va fer de mediadors entre la família i l’OLH perquè els donessin l’únic pis que tenien.

I així va ser. El contracte de lloguer de la família afectada finalitzava divendres passat, però abans d’aquella data ja van poder entrar al seu nou pis. Tot i això, des del sindicat avisen que “no va ser fàcil” i que va ser un procés llarg perquè “hi ha moltes famílies esperant”. En aquest cas va influir en la decisió el fet que tinguessin un nadó acabat de néixer.

SEGUEIX L’ACAMPADA
Mentrestant, les famílies desnonades que acampen davant l’OLH segueixen amb la seva lluita. Des de la PAC relaten que dilluns passat dos de les famílies que acampen van anar a l’Ajuntament, on van ser rebudes per personal dels serveis socials, els quals finalment van acceptar incorporar-los a la Mesa d’Emergència: un primer pas per aconseguir un lloguer social.

Tot i això, l’acampada segueix, ja que han d’esperar que hi hagi pisos disponibles a la Mesa d’Emergència i encara hi ha una família sense solució. Dissabte passat es va celebrar una trobada de suport a les quatre famílies afectades, amb diverses actuacions musicals solidàries, com les dels percussionistes New Waves.