pressupostos montgat

L’audiència pública en què es van presentar els resultats. Foto: Ajuntament

Gairebé 500 persones han pres part del procés engegat per l’Ajuntament per decidir els projectes guanyadors dins dels pressupostos participatius d’enguany.

Els resultats es van donar a conèixer en el marc de l’audiència pública de dimarts. Es finançaran les cinc propostes més votades per la ciutadania. Entre totes cinc, sumen un pressupost de 125.000 euros, que es repartirà a parts iguals.

Concretament, la votació popular ha decidit que s’inverteixi en la creació d’espais d’ombra a les escoles Norai (156 vots), Sant Joan (164 vots) i el condicionament climàtic a l’escola bressol municipal Els Montgatets (133 vots). El projecte més votat ha estat la millora dels accessos a les platges (198 vots) i la millora de l’espai adjacent a la passarel·la que travessa l’autopista entre el Turó i les Vilares (141 vots).

El procés participatiu va començar el maig, amb la recollida de més de cent propostes, de les quals 65 van ser validades per l’equip tècnic i la resta van quedar inadmeses per tres motius. O bé ja eren actuacions previstes pel consistori, o tenien un pressupost massa elevat o tècnicament resultaven inviables.

L’Ajuntament valora positivament la participació en el procés, tot i que el percentatge de persones que han votat és d’un 4,59% del total. Segons l’empresa Neòpolis, l’índex de participació en processos com aquest en ciutats d’entre 20.000 i 50.000, se situa en el 4,1%. El consistori es compromet a executar les propostes, i assegura que tindrà en compte pel futur les que no han estat escollides.