El Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Ajuntament

L’aprovació del nou pressupost de l’Ajuntament de Badalona haurà d’esperar. Els grups del PP i Guanyem han ratificat finalment la seva negativa als comptes municipals en la sessió ordinària del Ple del mes de febrer celebrada aquest dimarts. La proposta de l’executiu liderat per Rubén Guijarro no ha aconseguit els suports necessaris, de manera que només podrà ser aprovada a través d’una qüestió de confiança, un recurs que permetria al govern local tirar endavant el pressupost amb una majoria simple.

“Avui ens demanen un acte de fe i que tornem a confiar sense donar-nos cap alternativa. Nosaltres els hi demanem compromís i proactivitat. Aquest matí els hi hem demanat que fessin un acte de responsabilitat i retiressin el punt per poder reprendre les negociacions”, ha assenyalat la portaveu de Guanyem Nora San Sebastián, que ha acusat el consistori de voler “tensar la corda” en comptes d’asseure’s per arribar a consensos.

Per la seva banda, el PP ha lamentat la manca “d’interès” per part del govern local per arribar a un acord que permetés aprovar inicialment els comptes i ha reiterat la proposta de separar les inversions del pressupost. “No volem bloquejar les inversions. Tenen el nostre compromís que, si es porten per separat, les aprovarem”, ha assegurat el regidor Juan Fernández.

“Estic sorprès per la manca d’estima a la ciutat que s’està demostrant en aquest ple. No hi ha cap argument de pes que digui que aquest pressupost no és bo per a la ciutat”, ha reblat contundent Guijarro, que en la intervenció de clausura del punt ha acusat Guanyem i el PP de “donar l’esquena als veïns” i “no estar a l’altura” i que ha intentat fins a l’últim moment forçar una abstenció que permetés l’aprovació inicial dels comptes.

La sessió d’aquest dimarts ha comptat també amb la participació del president de la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB), Julio Molina, que ha reclamat als grups que facin un esforç per deixar a una banda els interessos partidistes i posar el municipi i els seus veïns al centre. “La situació de Badalona no és normal. Aprovant el pressupost amb una moció de confiança només estem allargant l’agonia i la inestabilitat política i qui ho paga és la ciutat”, ha lamentat Molina, que veu improbable que Guanyem i el PP s’aliïn i puguin evitar que els comptes tirin endavant d’aquí a dos mesos.