Un operatiu de la policia local en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 21 de juliol un home de 27 anys acusat de cometre tres robatoris violents a Santa Coloma de Gramenet. El lladre té nou antecedents, va ser detingut el 21 de juliol i va passar el dia 24 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, que va decretar el seu ingrés a presó. Escollia persones d’edat avançada amb mobilitat reduïda, les seguia i, quan veia el moment oportú, les assaltava. Arran dels robatoris, la Unitat d’Investigació del municipi va iniciar les indagacions que van permetre identificar el presumpte autor i detenir-lo. En el moment de la detenció portava a sobre algun dels objectes que constaven com a sostrets en els robatoris anteriors.

Tres robatoris

Per començar, el primer robatori va tenir lloc el 25 de juny, pels volts de les 15.30 h, al carrer Sant Josep. Un home de 66 anys accedia al portal de casa seva quan va ser abordat per un individu que el va fer caure a terra i el va colpejar. Seguidament, el va amenaçar amb una navalla i li va sostreure els diners que portava a sobre, una cadena d’or, un telèfon mòbil i un rellotge.

El segon fet va ser el 20 de juliol, cap a les 14:00 h, a l’avinguda Francesc Macià. En aquest cas la víctima va ser una dona de 87 anys a qui un lladre se li va acostar i de sobte li va arrencar la cadena d’or que portava al coll.

Finalment, el 21 de juliol a les 11:30 hores es va produir el tercer robatori al carrer Plata. El lladre va estirar la cadena d’or que un home de 70 anys portava al coll.

La investigació continua oberta i no es descarta que estigui relacionat amb altres fets similars.