Un dels detinguts en l’operatiu dels Mossos d’Esquadra al barri de la Mina del passat diumenge. Foto: ACN

El jutjat de guàrdia de Badalona ha decretat presó preventiva sense fiança per 7 del total de 26 detinguts en l’operació per desmantellar un clan familiar històric que es dedicava als robatoris violents i controlava el barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. La causa es manté oberta pels delictes d’organització criminal, contra la salut pública, robatori amb violència, robatori amb força, temptativa d’homicidi, tinença il·lícita d’armes, usurpació de funcions, extorsió, usurpació d’immobles i defraudació de fluids.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entre diumenge i dilluns s’han realitzat les 15 compareixences programades, ja que les vuit persones arrestades restants van quedar en llibertat sota diferents mesures cautelars. El dispositiu va iniciar-se diumenge de matinada, quan prop de 500 agents dels Mossos d’Esquadra van realitzar una trentena d’entrades a diferents domicilis de Sant Adrià, Badalona, Maçanet de la Selva, Tordera, Terrassa i Palau-solità, on es van comissar diverses pistoles i un subfusell d’assalt.

L’objectiu del desplegament era desarticular un clan familiar històric de la Mina que exercia un gran control sobre els veïns i que no dubtava en recórrer a la violència i la intimidació per “atemorir” la ciutadania. L’organització estaria involucrada en diverses baralles i tirotejos, que haurien mantingut amb grups rivals als quals volien controlar.