Bartomeu Muñoz

L’exalcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, va ingressar el passat diumenge 12 de desembre a la presó de Quatre Camins després de ser condemnat pel mediàtic cas Pretòria. Segons ha avançat El diario.es, l’entrada al centre penitenciari de l’exbatlle del PSC –predecessor de l’actual alcaldessa Núria Parlon– es va fer de forma voluntària.

Muñoz va ser condemnat per l’Audiència Nacional a cinc anys i vuit mesos de presó i a pagar una multa de 5,4 milions d’euros per delictes de corrupció. La trama de corrupció urbanística orquestrada per excàrrecs socialistes i convergents a canvi de comissions es va conèixer ara fa 12 anys. Al costat de Muñoz, també es va condemnar l’exdiputat del PSC Luis Andrés García, ‘Luigi’, i els exconvergents Lluís Prenafeta i Macià Alavedra.

Muñoz, de 64 anys, és el primer dels condemnats que ingressa a presó. Està al Departament de Mesures de Seguretat pendent de classificació. Prenafeta i Alavedra van arribar a un pacte amb la Fiscalia pel qual el ministeri rebaixava la pena sol·licitada, de tal manera que no hi havien d’ingressar. Pel que fa a ‘Luigi’, presumpte cervell de la trama, el seu ingrés a presó està suspès.