Sant Crist

L’edifici tindrà 24 habitatges protegits d’entre 45 i 75 metres quadrats. Foto: Ajuntament

Ahir dimarts es va presentar l’edifici que es construirà al Passatge Fortuny de Badalona i que servirà per reallotjar els veïns de Sant Crist afectats per les obres del lateral de l’autopista C-31. El consorci que integren l’Ajuntament de Badalona i l’INCASÒL s’encarregarà de construir 24 habitatges de protecció oficial d’entre 45 i 75 metres quadrats.

Les obres està previst que comencin al mes de maig i tindran una durada de dos anys. En finalitzar-les, es farà el reallotjament i començarà l’enderroc dels pisos antics per iniciar els treballs pel futur lateral de la C-31 i l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Sant Crist.

A Badalona hi ha previstes dues ARE, la de l’Estrella i la de Sant Crist, que començarà a desenvolupar-se amb els pisos del Passatge Fortuny. En total, en aquesta zona residencial amb espais verds, equipaments i espai públic s’hi preveu la construcció de 215 pisos.

“Demanda històrica”

“Aquest nou bloc de pisos és una peça indispensable per a la remodelació del barri. Farà que tinguem habitatge, un espai públic digne, una continuïtat del barri i, per tant, una millora evident per a la vida dels veïns i veïnes”, explicava el conseller de Territori, Juli Fernández, que va assistir a la presentació.

L’alcalde, Rubén Guijarro, celebrava per la seva banda que comenci el projecte per satisfer “una demanda històrica” que permetrà “connectar de nord a sud tots els barris de la ciutat”. Des de l’AV de Sant Crist han expressat que esperen que “a partir d’ara” es pugui veure “cada vegada més moviment per executar aquesta obra que és un benefici per a tota la ciutat”.