Presentació dels projectes

Presentació dels projectes de remodelació. Foto: Twitter (@CaneteFilo)

El Casal de Cultura del barri de Sant Joan Baptista va acollir dijous passat la primera presentació del projecte de renovació urbana de l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Platja. Hi van assistir molts veïns, que van conèixer amb expectació els aspectes generals de les dues propostes que s’han posat sobre la taula.

La primera proposta planteja una transformació integral en què el verd li guanya espai al cotxe; la segona, una intervenció més continguda que manté la configuració urbana.

El tram que formen les dues avingudes resulta el principal eix urbà i comercial de la ciutat, connectant el nucli antic amb l’estació de tren. La reurbanització haurà d’obrir el carrer al mar, tot preveient el desenvolupament del front litoral que tindrà lloc quan es posi en marxa el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies. Des de l’Associació de Veïns Sant Joan Baptista veuen amb bons ulls la intenció de reurbanitzar la zona, però adverteixen que cap de les opcions té veritablement en compte com connectar l’avinguda de la Platja amb els futurs pisos del litoral: “Creiem que es poden millorar les propostes”, opina Antoni Pons, president de l’entitat veïnal. A la presentació, l’Ajuntament va assegurar que a partir d’ara s’avançarà amb un procés de participació ciutadana, tot i que no es va marcar cap calendari concret. Un dels primers esculls serà la conservació de dues fonts, afectades per la reurbanització: “La font de Francesc Macià és històrica, i el veïnat no voldrà que desaparegui”, assegura Antoni Pons.