Montero recollint el premi al Congrés Nacional de Mobilitat. Foto: Ajuntament

Santa Coloma és una de les poques ciutats de l’estat que no va tenir cap accident de tràfic mortal l’any passat. Així ho indica el premi Visión Zero Municipal, que ha reconegut els “zero morts” en les vies urbanes del municipi durant el 2018. El guardó recull les ciutats espanyoles de més de cent mil habitants que han aconseguit aquesta notable fita pel que fa a la seguretat viària dels seus ciutadans.

El primer Congrés Nacional de Mobilitat, que se celebrava la setmana passada a IFEMA de Madrid, va ser l’escenari on la delegació del govern municipal va rebre la insígnia. La tercera tinenta d’alcaldessa, Lídia Montero, va ser l’encarregada de recollir el guardó.

Santa Coloma, però, no va ser l’única ciutat catalana premiada en l’esdeveniment, que a més coincidia amb el Saló Internacional de la Mobilitat Segura i Sostenible Tràfic 2019. Lleida, Mataró i Reus van ser les altres tres premiades per la mateixa categoria. Pel que fa al conjunt de l’estat, els premiats van ser Alcalá de Henares, Parla, Torrejón de Ardoz i Alcobendas, a més d’Elx, Jerez de la Frontera, Sevilla, Burgos, Logronyo i Telde.