Tomàs Molina pregoner

Tomàs Molina repetirà com a pregoner aquest 2022. Foto: Facebook

Tomàs Molina serà l’encarregat de donar enguany el tret de sortida a les Festes de Maig. El popular meteoròleg badaloní tornarà a vestir-se de mestre de cerimònies 24 anys després per fer la tradicional lectura del pregó, tal com ja va fer l’any 1998 juntament amb el seu company de professió Santi Parés. Aquest cop, però, Molina s’ha proposat anar més enllà del clàssic manifest per posar en valor les diferents badalones que conviuen sota la realitat d’una mateixa ciutat.

“Serà tot un repte fer-lo diferent perquè el pregó habitualment només es fa una vegada. Preparant-me per aquest segon cop, m’he adonat que sóc un badaloní que no coneix la seva ciutat”, assegura el meteoròleg, que durant la darrera setmana s’ha dedicat a passejar-se pels diferents barris del municipi recopilant experiències dels seus veïns.

“A vegades un té una percepció de Badalona que no és real. La ciutat és molt més complexa”

Aquest exercici ha servit a Molina per elaborar un text que reivindica la diversitat de la població i el seu patrimoni tan humà com paisatgístic. “A vegades, un té una percepció de Badalona que francament no és real. La ciutat és molt més complexa i hi ha realitats que no coneixem”, explica.

Amb tot, el meteoròleg badaloní promet un pregó amb un toc “divertit” i que també inclourà una mirada de futur per avivar el debat sobre la transformació de la ciutat i les seves potencialitats en àmbits com per exemple la recerca mèdica.

D’esport a meteorologia

Molina agafarà d’aquesta manera el relleu de la capitana del Seagull, Alba Gordo, que va ser l’encarregada de fer la lectura del pregó l’any passat. Amb un discurs força reivindicatiu, l’equip referent del futbol femení a la ciutat va treure pit de les gairebé tres dècades d’història del club en un entorn històricament i eminentment basquetbolístic.