El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dimarts. Foto: Aj.

Llum verda al nou pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Badalona. La proposta de l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol ha tirat endavant gràcies al suport ja anunciat del PSC i malgrat la pressió de la resta de grups municipals, que han posat sobre la taula la creació d’un govern alternatiu amb totes les forces de l’oposició.

En la sessió extraordinària del Ple celebrada aquest dimarts a la tarda, populars i socialistes han aprovat el pressupost d’inversions més gran de la història de la ciutat amb una inversió de prop de 78 milions d’euros. La proposta ha comptat amb l’abstenció d’ERC i comuns, que ja han anunciat que presentaran al·legacions per modificar els projectes, i amb la negativa de Guanyem i JxCat, que s’han mostrat molt crítics amb el PSC en considerar que amb aquest pacte està “apuntalant” el govern d’Albiol.

La inversió validada preveu 190 actuacions, on destaquen un fort impuls en sanitat i educació públiques, amb l’ampliació per primera vegada de l’Hospital Municipal -7 milions d’euros- i la construcció de les escoles Badalona Port -7 milions d’euros-, Ventós Mir -6,5 milions d’euros-, dues escoles bressol -3,8 milions d’euros- i una nova biblioteca -2 milions d’euros-.