Primavera Sound 2022

El Primavera Sound se celebra al parc del Fòrum des de 2004. Foto: ACN

L’associació Stop Concerts ha presentat avui dijous una denúncia als jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia contra el regidor del districte de Sant Martí de Barcelona, David Escudé, contra el tinent d’alcaldia barceloní i president de l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals, Jaume Collboni; i contra el president de l’Institut de Cultura de Barcelona, Jordi Martí. A la denúncia exigeixen, entre altres punts, “la suspensió cautelar de tots els actes musicals que se celebrin dins del recinte del Fòrum”.

“Ho hem intentat, per activa i per passiva, sense cap solució al greu problema de contaminació acústica. Aquest any hem dit prou, s’ha acabat, que sigui la justícia qui parli”, ha expressat la plataforma a Twitter poc després de presentar la denúncia.

L’edició d’enguany del festival Primavera Sound ha fet vessar el got de la paciència dels veïns, no només dels que viuen a la rodalia del recinte, sinó també a poblacions relativament llunyanes com ara Premià de Dalt. Si el malestar ha arribat a recòrrer els vint quilòmetres que separen el Fòrum d’aquesta població del Maresme, no és difícil imaginar com han viscut els dos caps de setmana de concerts els veïns de la molt propera Sant Adrià de Besòs. “Per intentar dormir he hagut de fer servir taps per a les orelles, però no dels de farmàcia, sinó els d’ús industrial, dels que fan servir a les cadenes de muntatge”, explica Carlos Ballestero, secretari de l’Associació de Veïns Sant Joan Baptista. Ballestero viu gairebé a un quilòmetre i mig del parc del Fòrum. Tant ell com Enric Navarro coincideixen que, més que no pas el soroll, el problema han estat les vibracions: “Fa 16 anys que patim el soroll del Primavera Sound i els responsables, a banda dels organitzadors, són els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià”, diu Ballestero.

Aquesta mateixa tarda de dijous, la Xarxa Veïnal Contra el Soroll ha convocat una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir que es respecti el seu descans.