L’enderrocament estava previst al pla dels Vessants II. Foto: Twitter (@isaactiana)

L’enderrocament d’una part de la bassa de Can Reniu ha generat polèmica a Tiana. Dijous passat, el portaveu de Junts per Tiana (Junts), Isaac Salvatierra, va denunciar que les màquines que treballen a les obres de la promoció d’habitatges dels Vessants II havien començat l’enderrocament de la bassa. L’alcaldessa Marta Martorell (ERC), però, va recordar que “el gener de 2018 el projecte d’urbanització amb tots els seus detalls, que incloïa l’enderroc de la bassa, va estar exposat al públic durant un mes”.

Martorell, a més, va afegir en el seu missatge a Twitter que “mai ningú, ni cap agrupació d’electors, ni cap partit polític” no va fer “cap al·legació al projecte”, motiu pel qual l’enderrocament segueix “amb la legalitat” el projecte que es va aprovar l’any passat. L’alcaldessa va deixar clar que, tot i que no té per què estar d’acord amb el projecte, no li queda cap altra opció més que executar-lo.

Salvatierra, però, va recordar que Junts va votar en contra de la tramitació del pla parcial dels Vessants II en totes les votacions, va qüestionar l’operació i va portar el cas a la comissió territorial d’urbanisme.

ACTUALITZAR EL PATRIMONI
Com a protesta per l’enderrocament de la bassa de Can Reniu, el grup municipal de Junts va registrar dijous una moció per reclamar l’actualització del catàleg de patrimoni arquitectònic i ambiental de Tiana, per donar protecció a altres indrets que, com la bassa, no es troben protegits. El document recull, a més, la necessitat de fer un estudi de la xarxa de mines, fonts i basses del poble, com recomanava el pla especial de protecció del 2002.

Junts reclama, a més, una reunió urgent del Consell Assessor d’Urbanisme (CAUT). Martorell, però, va recordar que la primera reunió del consell es va fer el 5 de setembre passat i que en aquella sessió es va establir que es començaria el seguiment de les obres dels Vessants II quan el CAUT ja estigui constituït amb tots els membres tècnics i d’entitats del poble que falten per nomenar.