El pi centenari situat en un solar a la confluència entre els carrers Washington i Cristòfol Colom de Santa Coloma. Foto: Twitter (@etnosilveria)

El possible trasplantament d’un pi centenari al barri del Cementiri Vell de Santa Coloma de Gramenet ha desfermat la polèmica. Es tracta d’un exemplar que es troba en un solar de titularitat privada situat a la confluència entre els carrers Washington i Cristòfol Colom i que actualment s’utilitza com a pàrquing.

Segons han denunciat diversos veïns i algunes associacions com la Plataforma Salvem La Ciutat Vella, els propietaris de la parcel·la estan estudiant trasplantar el pi uns metres per tal que no es vegi afectat per les obres de la nova edificació que es pretén construir a l’espai i perquè pugui així presidir la nova zona verda que acompanyarà l’edifici. Des de l’entitat veïnal defensen que aquest canvi d’ubicació podria suposar un risc per a la integritat de l’arbre, ja que per les seves dimensions “no resistirà” el procés. “Demanem a l’Ajuntament que faci un catàleg d’arbres d’interès local per protegir-los legalment”, assenyalen des de la plataforma i insten el consistori a actuar.