Setmana de polèmiques a Badalona. Entre llibres prohibits, entitats que se senten apartades de les fires i abocadors descontrolats, ha esclatat un conflicte més a la ciutat, en aquest cas entorn del Servei d’Atenció Integral a la Víctima (SAIV). La marxa de qui fins ara ha estat la responsable del servei ha desembocat en greus acusacions que, recollides pel PSC, han transcendit més enllà dels canals que l’extreballadora del SAIV ha utilitzat per denunciar “la greu situació del servei”, tal com resumeixen els socialistes.

En un comunicat, el PSC lamenta “el desinterès del govern municipal del PP i la greu precarietat per la qual passa el servei d’atenció a les víctimes”, destacant que “s’ha sabut que part del material utilitzat ha hagut de ser sufragat pels mateixos treballadors” i que “ha hagut de ser l’administrativa del centre, amb estudis de psicologia, qui passés consulta a les dones davant la manca de personal suficient”.

Unes acusacions que han desmentit rotundament des del govern municipal. Miguel Jurado, regidor de Seguretat, Convivència i Participació, ha assegurat a Línia Badalona que “el material subministrat, d’oficina i publicitari, ha anat a càrrec d’assignacions econòmiques contemplades en el mateix pressupost municipal”. A més, ha explicat que la contractació del servei de psicologia extern va finalitzar el mes de desembre de 2013 “sense més possibilitats de pròrroga”. En aquest sentit, a partir del mes de gener d’enguany “es va fer una nova proposta a diferents professionals del sector i el servei es va reprendre el febrer”. Durant el mes d’impàs, assegura Jurado, “les dones que necessitaven atenció psicològica es van derivar, excepcionalment, a la xarxa pública”.

DECLARACIONS CREUADES

Una argumentació que es contradiu amb les afirmacions de l’exresponsable del servei, la qual assegura que “el mes de març encara no hi havia psicòloga per atendre la demanda, quedant les dones amb les visites interrompudes sense saber quan es reiniciaven les consultes”. “Tot han estat problemes i decisions preses per persones a les quals no els importen les dones víctimes de la violència de gènere”, conclou l’exresponsable tal com recull el PSC.

En qualsevol cas, Jurado assegura que “cap ciutadà ha estat desatès per aquest servei, sinó tot el contrari”. El regidor afirma que “ha millorat molt l’atenció a les dones” a la ciutat, destacant que el febrer se’n van atendre 21 i el mes de març 47. Unes afirmacions, però, que no convencen el PSC, el qual, en paraules del seu líder, Jordi Serra, denuncia que “la situació del SIAV, a més de deixar en evidència les misèries que s’amaguen darrere la foto publicitària d’Albiol, és un toc d’alerta sobre la desatenció de les dones que puguin patir violència de gènere”. Una violència que, més enllà de polèmiques, és una realitat preocupant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram