L’AMPA, preocupada pel futur del centre. Foto: Twitter (@AlcaldePastor)

L’escola Montigalà ha estat l’origen d’un creuament d’informacions contradictòries entre l’alcalde Álex Pastor i el Departament d’Educació de la Generalitat. En els darrers dies, famílies i alumnes han vist amb preocupació com es posava en dubte la continuïtat del centre.

El passat dia 14, Pastor va afirmar via xarxes socials que Educació volia tancar l’escola, una decisió que va rebutjar i que es va comprometre a tractar amb els responsables del departament. Fins aleshores, des de l’AMPA del centre havien insistit que la notícia del tancament era només un rumor fals. I, efectivament, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va desmentir dilluns les declaracions de l’alcalde.

Això sí, Bargalló va dir que el futur del centre podria passar per la fusió amb una altra escola de la ciutat, segons va informar Badalona Comunicació, una opció que l’AMPA de l’escola també ha rebutjat de forma contundent. Alumnes, mestres, mares i pares ja han fet diversos actes de protesta, un d’ells abans del Ple de dimarts, en què va intervenir una representant de l’AMPA per demanar el suport institucional i un front comú de tots els grups locals. També va convidar els polítics a sumar-se a la manifestació que es farà dissabte a l’escola. A més de rebutjar el tancament i la fusió, les famílies també exigeixen la construcció d’un equipament en bones condicions per posar fi a onze anys de barracons.

En paral·lel, dilluns, el conseller va anunciar la creació de dos nous instituts escola a Badalona. D’una banda, el col·legi Llibertat s’ampliarà i oferirà també secundària, mentre que l’escola Alexandre Galí i l’institut Baetulo es fusionaran i crearan l’institut escola Nou de Badalona.