La Generalitat té enllestit el primer document del PDU. Foto: Arxiu

Amb comptagotes, però comença a transcendir quin serà el futur del litoral adrianenc. Concretament el de l’àrea on s’ubiquen les Tres Xemeneies de l’antiga central tèrmica. Segons ha avançat Badalona Comunicació i ha confirmat Línia Nord, la Generalitat ja té enllestit un primer document del futur Pla Director Urbanístic (PDU) que recull quines són les intencions de les administracions a l’hora de desenvolupar la parcel·la.

Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat expliquen a aquesta publicació que el document aposta per dotar els terrenys d’usos residencials i econòmics. Dit d’una altra manera, per la construcció de pisos i seus d’empreses. D’altra banda, el document també preveu un estudi ambiental de la zona, actualment en fase de descontaminació després de gairebé un segle d’activitat industrial.

TREBALL CONJUNT
Els terrenys de les xemeneies pertanyen als termes municipals de Sant Adrià i Badalona i el PDU permet gestionar canvis urbanístics des de la Generalitat i no fer-ho a través de cada ajuntament. De tota manera els consistoris hi participen de manera activa, igual que el Consell Comarcal del Barcelonès, i el PDU haurà de rebre el vistiplau dels Plens municipals.

Actualment els usos dels terrenys continuen sent industrials i la propietat de la parcel·la és majoritàriament del Banco Santander i Endesa, que n’ostenten entre les dues el 70%. El 30% restant se’l reparteixen a parts iguals Sant Adrià i el Consell Comarcal. Per tant, les administracions hauran de negociar amb els propietaris privats.

A banda del desenvolupament dels terrenys, el PDU hauria de permetre desbloquejar també el trasllat del col·lector d’aigua terra endins, la unió dels passejos marítims i el conflicte per a la protecció de les tres Xemeneies, que Endesa va oferir a Sant Adrià, sense que l’Ajuntament hagi respost encara.