Agents Urbana Badalona

Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Badalona ha aconseguit millorar lleugerament aquest darrer any les xifres de delictes registrats a la ciutat. Segons les dades presentades per les autoritats a la Junta Local de Seguretat celebrada la setmana passada, les infraccions penals van caure al voltant de l’1% entre l’abril del 2021 i el març del 2022 respecte al mateix període, però del 2019 i el 2020. Agafant aquesta referència s’ha volgut evitar que la informació pogués veure’s esbiaixada per la pandèmia.

La petita davallada en els delictes coincideix amb un augment del 5% en les detencions, que durant aquest últim any s’han elevat fins als 2.000 arrests. Pel que fa a la tipologia, les infraccions contra el patrimoni segueixen liderant el rànquing, amb els furts i les estafes com a grans exponents. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra sí que han detectat un repunt de prop del 4% en els robatoris amb força, que continuen produint-se principalment a l’interior de vehicles. Sobre el perfil mitjà del delinqüent, l’informe policial suggereix que acostumen a ser homes en gairebé el 90% dels casos, majors de 36 anys i de nacionalitat espanyola.

Per altra banda, les dades presentades per la Guàrdia Urbana de Badalona sobre el 2021 mostren un augment significatiu de gairebé el 20% en els accidents de trànsit respecte de l’any anterior, un repunt en el qual el govern local remarca la incidència que han tingut les restriccions de mobilitat per la situació sanitària. En el cas dels incendis provocats, la crema de contenidors va caure el darrer any prop d’un 24%, mentre que els vehicles incendiats sí que van créixer lleugerament.