Un dels punts liles a Badalona

Imatge d’un dels punts liles a Badalona. Foto: Twitter (@AidaLlaurado)

Un any més Badalona aposta per unes festes feministes i lliures de masclismes i LGTBIQ+fòbia. Al programa de les Festes de Maig, doncs, es torna a demanar a la ciutadania el seu compromís per evitar que es produeixin situacions com ara agressions i assetjaments que malauradament encara són habituals i es normalitzen en contextos de nit i oci.

“Cal recordar que només Sí és Sí, que el respecte i el consentiment són la base de les relacions lliures de violències masclistes”, es recorda al programa. A més, també es demana denunciar qualsevol situació “susceptible de ser violentadora” comunicant-la a les autoritats o als Punts Liles habilitats a la ciutat.

Garantir l’accessibilitat

Un dels objectius de les Festes de Maig és que siguin per a tothom. Per aquest motiu s’aplicaran diferents accions per fer-les accessibles. El programa, disponible a llocs com l’Oficina de Turisme o el Museu, està en braille. A més, el pregó s’interpretarà en llengua de signes. Pel que fa a la mobilitat, es reservaran espais per a persones amb diversitat funcional i un acompanyant, així com estacionaments per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.