Autopista c 31

L’autopista C-31 al seu pas per Badalona. Foto: Línia Nord

El Departament de Territori ha iniciat avui les obres per millorar el paviment de la C-31 entre Sant Adrià de Besòs i Montgat, amb un nou tractament per a reduir el soroll i millorar la qualitat de l’aire. Els treballs es faran en un tram de set quilòmetres, tenen un pressupost de 4,3 milions i un termini d’execució de tres mesos.

La renovació del paviment es farà en horari nocturn, entre les 22 hores i les 6 hores en sentit Mataró i entre les 22 hores i les 5.30 hores en sentit Barcelona, des de la nit de diumenge a dilluns i la de dijous a divendres. Les afectacions consistiran en l’ocupació d’un o dos carrils de circulació en funció de les necessitats de l’obra.

La resta de treballs s’executaran durant el dia, de dilluns a dijous entre les 10 i 17 hores i els divendres fins a les 14 hores.  El carril BUS-VAO podrà ser utilitzat per tots els usuaris sense limitacions.

També es repararan els punts de la calçada més desgastats i es faran tasques de senyalització  i es renovaran les barreres metàl·liques de seguretat entre d’altres accions.

Per primer cop a una carretera de la Generalitat

El nou asfalt té una porositat que permet reduir el soroll del fregament dels vehicles i se li aplicarà un tractament fotocatalític per a captar els òxids de nitrogen de l’ambient i millorar la qualitat de l’aire a l’entorn. Aquest és el primer cop que s’aplica un ferm d’aquest tipus a una carretera de la Generalitat.