El socialista, amb la vara d'alcalde. Foto: Línia Nord

Álex Pastor ja és el nou alcalde de Badalona. El líder dels socialistes badalonins ha aconseguit desbancar avui Dolors Sabater després que la moció de censura, presentada de bracet amb PP i Cs, hagi tirat endavant amb 14 vots a favor. El ple extraordinari, però, ha estat marcat pel show que ha muntat el líder del PP, Xavier García Albiol, que ha volgut posar emoció a la votació anunciant, en un primer moment, que la seva formació no estava en disposició de donar suport a la moció.

El líder popular, després de fer una intervenció on ha estat molt crític amb el PSC i Pastor, fins i tot amb un to gairebé humiliant en algun moment, ha demanat un recés de 15 minuts abans de la votació final. La sorpresa ha planat en l’ambient durant un quart d’hora i la possibilitat que el PP es fes enrere ha semblat possible. Finalment, quan la sessió s’ha reprès, els 10 regidors del PP han donat l’alcaldia a Pastor. Albiol, d’aquesta manera, ha deixat clar al PSC que qui té la paella pel mànec és ell i que, si Pastor serà alcalde durant 10 mesos, és també gràcies a ell. “Li dono un consell: no caigui en l’error de Sabater de tancar els ulls a la realitat”, ha dit Albiol al líder socialista. El to del popular ha semblat el d’un pare que aconsella el seu fill.

El mateix Albiol ha atès breument Línia Nord després de la moció de censura i s’ha referit als 15 minuts de suspens: “Primer hem anunciat que no vèiem clar el suport a Pastor per la poca concreció del seu discurs”, ha dit, afegint que “els 15 minuts” els “han servit per canviar d’opinió”.

La jornada, que passarà a la història de la política badalonina, també s’ha viscut amb intensitat a la plaça de la Vila. Abans del ple extraordinari, un grup de veïns ha donat suport a la ja exalcaldessa Sabater. També hi ha hagut mostres de suport a Albiol i crítiques al govern sortint. Després de la votació, la majoria de concentrats a la plaça, que s’havia anat buidant, han mostrat el seu rebuig al resultat de la moció. Hi ha hagut xiulets i algun crit però l’ambient no ha estat especialment tens en cap moment.

El nou alcalde, en el seu breu discurs de presa de possessió, ha volgut donar les gràcies als que “avui feu possible el canvi de rumb a la ciutat” i ha remarcat que serà l’alcalde de tothom. Avui, però, la seva figura s’ha vist molt petita al costat de la d’Albiol.