PSC i PP van votar en contra de la moció de JxCAT. Foto: Ajuntament

La moció de JxCAT per donar suport a l’informe d’Amnistia Internacional que demana l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez no ha tirat endavant. Al Ple de dimarts, els vots contraris del PSC i el PP van tombar la proposta.

Des de Guanyem, Dolors Sabater va recriminar al grup socialista aquest vot, ja que creu que el rebuig a la sentència del Procés “hauria de ser indiscutible per a qualsevol organització política progressista”, tal com va afirmar a Twitter. En la mateixa línia, la regidora d’ERC Anna Maria Lara va preguntar al Ple fins quan continuarien “utilitzant la justícia com a arma política”.

De la mateixa manera que el PSC es va unir al PP per votar en contra d’aquesta proposta, ERC i JxCAT també van votar al costat del partit de Xavier García Albiol per tombar la moció contrària a l’anomenada Llei Aragonès, presentada per En Comú Podem. Segons els comuns, la moció havia de servir “per defensar els serveis públics davant d’una llei que no els blinda i que dona peu a noves externalitzacions”.

En canvi, una de les propostes que sí que van tirar endavant va ser la d’augmentar un 50% l’IBI dels pisos buits. La moció va ser aprovada per unanimitat després d’incloure-hi una esmena del PP perquè només es pogués aplicar aquest increment als habitatges propietat de grans tenidors. A més, també es bonificarà fins al 95% d’aquest impost per als lloguers amb renda limitada.

També es va aprovar per unanimitat promoure la mobilitat escolar sostenible i segura, donar suport als veïns dels carrers Camèlia i Coll i Pujol, transformar els polígons i redactar i executar un projecte per a la reurbanització de l’àrea de gossos del Parc del Gran Sol.