Álex Pastor amb la vara d’alcalde. Foto: Línia Nord

El socialista Álex Pastor seguirà sent alcalde de Badalona. La candidata de la coalició de Guanyem Badalona i ERC, Dolors Sabater, ha renunciat a presentar la seva candidatura al ple d’investidura d’aquest matí i ha donat els vots dels seus regidors al candidat del PSC.

D’aquesta manera, les forces d’esquerres de l’Ajuntament badaloní (aquesta vegada juntament amb Junts per Catalunya) han tornat a arrabassar l’alcaldia al candidat del PP, Xavier García Albiol, que va guanyar les eleccions municipals del 26-M amb un 38% dels vots.

Amb 15 vots de Guanyem-ERC, Badalona en Comú Podem, JxCat i PSC, Pastor ha tingut majoria absoluta. A Albiol només l’han votat els onze regidors del PP. La sorpresa ha estat el vot nul que s’ha registrat, el qual de moment es desconeix de qui ha estat perquè el vot era secret.

El nou alcalde ha assegurat que buscaran “un govern de progrés que es dediqui als problemes del dia a dia, capaç de parlar amb tothom”.

Sabater, tot i haver renunciat a la investidura, ha recriminat a Pastor que aquests darrers dies han sigut “irresponsables” per “posar al límit les converses” i l’ha acusat de no voler negociar. “Però les forces que represento no són irresponsables i per això retiro la meva candidatura”, ha assenyalat la candidata de Guanyem-ERC.

Albiol, per la seva banda, ha lamentat que no l’hagin deixat tornar a ser alcalde: “Una altra vegada un pacte d’aquells partits que han perdut les eleccions impedirà que pugui accedir a l’alcaldia, com és la voluntat de la majoria”. El candidat popular ha deixat clar que els pròxims quatre anys seguirà a l’Ajuntament “amb dedicació total, les 24 hores del dia”.