Nou Passeig Marítim Badalona

El nou passeig marítim es va inaugurar el juny del 2012. Foto: Wikipedia

El mes de juny de 2012 s’inaugurava el nou Passeig Marítim de la ciutat. Ho feia l’aleshores alcalde, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la plana major del PP, i va assegurar que amb aquella inauguració, l’Estat saldava “un deute històric amb Badalona”. El passat 16 de juny, tot just quan feia deu anys de la inauguració, Albiol assegurava que el passeig “ha permès als veïns que vivien d’esquena al mar, gaudir-lo ara cada dia”. Per a l’actual alcalde, Rubén Guijarro, la valoració d’aquesta dècada de passeig “no pot ser més positiva, està més que assentat i forma part de la ciutat de forma consolidada”, afirma a Línia Nord.

Pel que fa als veïns, Julio Molina, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, diu que la construcció del passeig és un exemple que si “tots anem plegats, i prioritzem els consensos al partidisme, aconseguim el que ens proposem”, en referència a la inversió de 9,5 milions d’euros per part del Ministeri de Medi Ambient que va fer possible la remodelació.

El Passeig va posar els barris del front marítim de cara al mar, però també ha revitalitzat de manera notable el gruix comercial de la zona. Per a Cinto Gubern, el president de l’associació de comerciants del barri del centre, Badacentre, “el passeig ha aconseguit millorar molt el teixit comercial del front marítim, juntament amb l’arribada de nous veïns a la zona amb més poder adquisitiu”.

L’alcalde Guijarro ho té clar: “A ningú no se li escapa que el passeig ha potenciat la restauració, l’oci, la promoció econòmica i inclús el turisme a la ciutat”. Veïns, comerciants i govern municipal coincideixen que cal allargar el passeig, tant pel sud com pel nord: “La perllongació cap a Casagemes i Canyadó és un dels meus objectius principals com a alcalde”, ha dit Guijarro. L’Ajuntament preveu iniciar les obres el mes d’abril de l’any vinent.

El president de l’Associació de Veïns de Casagemes, Joan Pujol, espera que la prolongació cap al nord “sigui amable amb el vianant i no comporti més problemes d’incivisme amb el trànsit de patinets elèctrics i bicicletes”.