Parlon

Illa i Parlon, ahir a Santa Coloma. Foto: ACN

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i candidata del PSC a la reelecció, Núria Parlon, ha volgut minimitzar l”efecte Rufián’ que busca ERC amb la presentació com a cap de llista a la ciutat del portaveu dels republicans al Congrés.

Sense citar-lo, Parlon va firmar ahir en un acte de campanya que hi ha qui promet “la lluna” perquè sap que “no ha de governar”. Sobre la polèmica per a la construcció de la segona residència pública de gent gran, que Rufián va prometre acompanyat de conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, Parlon va afirmar que la ciutat tindrà l’equipament, no perquè el prometi Rufián, sinó perquè l’Ajuntament ja ha fet la reserva dels terrenys a la Generalitat.

Parlon també va demanar més Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat. En aquest sentit, va defensar la seguretat com un “eix fonamental” del seu programa i també per garantir la convivència i la democràcia a la ciutat. L’alcaldessa també va treurepit de l’obra de govern dels darrers anys, especialment per l’actualització del nombre d’efectius de la Policia Local.

“Polítiques desacomplexades”

Per la seva banda, el primer secretari del partit, Salvador Illa, va aplaudir les “polítiques desacomplexades” de Parlon en matèria de seguretat i va assegurar que l’ordre és un “valor d’esquerres”. Illa també es va referir a Parlon com a “una de les millors alcaldesses de Catalunya” i va fer una crida a revalidar la majoria absoluta.

Els dards al candidat d’ERC van ser una constant durant l’acte, que va reunir unes 600 persones al pati del museu Torre Balldovina. Qui sap que no ha de governar, va afegir Parlon, “pot prometre la lluna en campanya”, però el PSC, va dir, ha d'”afinar” molt bé el seu programa: “Som un partit de govern i ho hem de complir”.