Parlon seguirà sent alcaldessa de Santa Coloma. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Núria Parlon seguirà sent l’alcaldessa de Santa Coloma després d’ampliar la majoria absoluta del PSC en les eleccions municipals del 26-M. Més de la meitat dels votants colomencs (un 51%) van apostar pels socialistes diumenge, un fet que els ha permès passar de tenir 14 regidors a tenir-ne 17, tres per sobre de la majoria absoluta.

D’aquesta manera, Parlon revalida el seu projecte per a la ciutat amb molta més força i enmig d’un Ple que s’ha sacsejat completament. Som Gramenet, que en l’anterior mandat va ser la segona força al plenari amb sis regidors, s’ha quedat sense representació a l’Ajuntament. “Resultat decebedor i desolador. Farem autocrítica. Seguirem defensant els drets i la justícia social, seguirem a les lluites”, va afirmar el candidat de Som, Albert Gerard Ventura, a través d’un missatge a Twitter.

Però Som Gramenet no ha estat l’únic a quedar-se fora del Ple. El PP tampoc ha aconseguit cap regidor, un fet que deixa el consistori finalment amb només quatre grups municipals.

CS, LLUNY DEL SORPASSO
Ciutadans (Cs), que durant la campanya s’erigia com “l’alternativa a Parlon”, finalment ha obtingut només quatre regidors, després d’endur-se el 14% dels vots. Un resultat que es queda molt lluny de les expectatives del seu cap de llista, Dimas Gragera. “Nosaltres som guanyadors. No volem conformar-nos amb un segon lloc. Continuarem treballant per continuar creixent a Santa Coloma”, va assegurar Gragera en declaracions a RNE.

En Comú Podem (ECP) va millorar els resultats que va obtenir el 2015 la candidatura de Gent d’Esquerres (ICV-EUiA). Els comuns guanyen un representant i passen a tenir tres regidors, gràcies a l’11% dels ciutadans que els van votar el 26-M.

El cap de llista d’ECP, Jonatan Fornés, explica a Línia Nord que esperen que la majoria absoluta del PSC no faci que el govern mantingui “la mateixa tònica dels darrers quatre anys, de no consultar res”. “Necessitem que el PSC faci polítiques d’esquerres”, diu Fornés.

ERC TORNA 80 ANYS DESPRÉS
La sorpresa de la nit electoral, però, va ser ERC, que va aprofitar l’empenta de la formació a tota Catalunya per endur-se el 10% dels vots a Santa Coloma i aconseguir entrar amb força al Ple amb tres regidors. Aquesta és la primera vegada que els republicans entren a formar part del consistori colomenc des de l’any 1939, quan l’alcalde Celestí Boada (ERC) va ser afusellat per la dictadura franquista al Camp de la Bota.

“Les nostres armes són els vots, la nostra eina és la democràcia. Seguim treballant amb la mateixa determinació i constància per sumar, ampliar i guanyar”, va afirmar la nova regidora republicana Gemma Espanyol a través de Twitter.