ADIF preveu col·locar unes pantalles de prop de quatre metres en alguns trams de la Rambla de Badalona. Foto: ERC Badalona

L’Ajuntament de Badalona celebrarà aquest dijous un Ple extraordinari per mostrar la seva oposició al projecte per instal·lar pantalles acústiques a les vies del tren de la Rambla de Badalona. La iniciativa d’ADIF -que afecta una trentena de municipis catalans- pretén reduir el soroll que fan els combois quan passen pel nucli urbà amb la col·locació d’uns plafons de prop de quatre metres d’alçada.

La notícia saltava el passat 30 d’agost, quan es feia públic l’imminent procés d’expropiació de terrenys per part de la companyia ferroviària per tal d’iniciar la col·locació de les pantalles. Aquest anunci desfermava la polèmica i feia saltar totes les alarmes entre els diferents grups municipals, que s’afanyaven a manifestar la seva negativa a un projecte “agressiu” que “destrossaria el passeig”.

L’alcalde Xavier García Albiol mostrava a través de les xarxes socials la seva oposició a la iniciativa i anunciava mesures per evitar la instal·lació dels plafons. En aquest sentit, aquest mateix dijous es portaran a votació al Ple les al·legacions que presentarà el consistori contra les pantalles proposades per ADIF. Els diferents ajuntaments afectats tenen com a màxim fins divendres per presentar aquestes objeccions i modificacions.

Des dels grups de l’oposició critiquen la manca d’informació respecte al projecte tant per part de la companyia com del govern local i asseguren que existeixen alternatives que ni impliquin alterar dràsticament un espai catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) com és la Rambla.