“Quan les classes populars catalanes rugeixen, els que han manat sempre comencen a estar preocupats i tenen por”. Aquesta va ser la benvinguda que el líder de Podem, Pablo Iglesias, va dedicar a les aproximadament 4.000 persones que van omplir a vessar el parc del Gran Sol de Llefià dijous passat, convertit en una de les aturades de la ‘Ruta del canvi’ que el líder de Podem està duent a terme per diferents ciutats de l’Estat i seu, no fa gaires setmanes, de la presentació de Guanyem Badalona en Comú.

Iglesias, que va felicitar els badalonins per “haver expulsat de l’Ajuntament el racisme i la xenofòbia”, va ser rebut amb una gran ovació. Abans de la seva aparició a l’escenari, l’expectativa entre els presents semblava més pròpia de l’espera per veure una estrella de rock que no un polític. Acompanyat del regidor del nou govern municipal i membre de Podem, Javi López, del fundador de la revista Cafèambllet i candidat de Podem a les eleccions catalanes, Albano Dante, i de la secretaria general de Podem de Catalunya, Gemma Ubasart -tots tres també van intervenir a l’acte-, Iglesias va pronunciar un discurs molt al seu estil: directe i agressiu.

El cap de files de Podem va tenir temps per carregar contra tothom, també contra l’esquerra espanyola i particularment Esquerra Unida. Primer van rebre Rajoy i Sánchez, a qui va acusar, juntament amb Artur Mas, de competir “per veure qui té la bandera més gran”. “Que s’emboliquin amb les banderes que vulguin, pèro són traïdors a la pàtria perquè un patriota se sent orgullós de la mida dels serveis socials i no de la bandera”, va afegir mentre s’emportava una forta ovació d’un públic que es va posar a cridar “Sí se puede!, sí se puede!”. El crit de guerra dels assistents va servir a Iglesias per llançar un avís: “sembla que el senyor Mas està molt preocupat per l’eix del Sí que es pot, doncs avui dic aquí que l’eix del Sí que es pot surt a guanyar les eleccions a Catalunya”.

REUNIÓ AMB SABATER
Abans del míting, Iglesias es va reunir a la Casa de la Vila amb l’alcaldessa Dolors Sabater. Segons van explicar posteriorment des del consistori, la trobada es va produir “en un ambient de gran cordialitat”.

Després de la trobada, l’alcaldessa va afirmar que “Pablo Iglesias s’ha interessat per conèixer el procés polític que s’ha produït a Badalona, per la seva pluralitat i pel seu model de canvi”, mentre que el líder de Podem va assegurar que “Badalona és un exemple perquè aquí s’han posat d’acord per governar i per treballar pel canvi sectors polítics que en altres parts de Catalunya no han estat capaços de fer-ho”.