Imatge de part de les tovalloletes i els residus filtrats a la central tèrmica del Besòs. Foto: Endesa

L’Ajuntament de Badalona ha instal·lat un nou sistema per reduir l’abocament de residus sòlids al mar. La notícia, avançada per La Vanguardia el passat de 9 de maig, ha estat rebuda amb optimisme per entitats com l’Associació de veïns del Front Marítim de Badalona, que fa temps que reclamaven solucions per posar a fre als vessaments que es produeixen cada cop que plou fort a la ciutat.

Segons informava el mateix mitjà, aquest sistema consisteix en tretze estructures metàl·liques dentades que s’han col·locat a la sortida dels eixugadors que serveixen per evitar el col·lapse del col·lector de Llevant. En episodis forts de pluja, aquest mecanisme retindrà els residus sòlids deixant passar l’aigua.

Des de l’AVV Front Marítim celebren la iniciativa del consistori, però asseguren que estan pendents de reunir-se amb el govern local per conèixer més detalls del sistema, com per exemple qui netejarà les estructures dentades després de cada episodi de pluja. La prova pilot que va realitzar l’Ajuntament només amb tres d’aquestes peces metàl·liques va aconseguir evitar el 2020 que prop de 19.000 quilos de residus acabessin al mar.