Finca per enderrocar Santa Coloma

Una de les finques que s’enderrocarà. Foto: Plataforma Salvem el Barri Antic

La Plataforma Salvem el Barri Antic de Gramenet va obrir El Periódico del dia 6 de juliol i va descobrir, a la secció d’anuncis oficials, que el Primer Tinent d’Alcaldessa, Esteve Serrano, havia aprovat l’enderroc de les finques 6, 8 i 10 del carrer Josep Pedragosa i Banús: “Els enderrocs serviran per construir un bloc de cinc plantes i això és un error. Col·locar-lo precisament en aquest carrer és una barbaritat”, opina Antoni Sancho, membre de la Plataforma, que va publicar un comunicat en contra de l’enderroc.

Aquests veïns demanen més comunicació amb el consistori i critiquen la construcció de nous pisos: “La població està baixant i no necessitem construir més habitatges mentre hi ha uns 2.700 pisos buits a la ciutat”. Per la seva banda, el Regidor d’Urbanisme i Primer Tinent d’Alcaldessa, Esteve Serrano, recorda que els pisos que s’aixecaran “hauran de ser per a habitatge públic” i que els edificis afectats “no tenen cap tipus d’interès patrimonial”. Una de les finques es troba ocupada per un grup de joves, fet que podria endarrerir-ne l’enderroc.

Mentrestant, a prop d’allà, continua la construcció del gran bloc de pisos de la promotora Culmia, que acabarà aixecant 13 plantes. Per a Sancho, de la Plataforma Salvem el Barri Antic, “la prioritat hauria de ser resoldre el problema dels espais verds a la ciutat”. Serrano, des de la Regidoria d’Urbanisme, subratlla que la construcció del gran bloc permetrà obrir el passeig de l’Església i que els carrers del centre seran urbanitzats per donar preferència al vianant.