Un dels actes de protesta per l’obertura del nou bingo a Llefià. Foto: @AVVsantmori

L’obertura d’un nou bingo al barri de Llefià de Badalona ha encès totes les alarmes entre el veïnat. Diverses associacions i entitats de la zona han començat a mobilitzar-se per evitar la instal·lació d’aquest nou establiment al número 364 de l’avinguda Alfons XIII i inclús han impulsat una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org.

“L’impacte social d’un local d’apostes pot ser molt negatiu en un barri on hi ha moltes famílies en situació de pobresa. Existeix un greu perill de caure en addiccions relacionades amb la ludopatia”, apunten des de les diferents agrupacions veïnals implicades, que consideren que un bloc de pisos no és la millor ubicació per un local dedicat a aquest tipus d’activitat, sobretot tenint en compte que ja hi ha sales de joc en altres punts de Badalona.

Amb l’objectiu de sumar esforços per aturar l’obertura del bingo, les entitats van organitzar una trobada amb tots els grups municipals de l’oposició per transmetre’ls la seva preocupació i fer pressió a l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol, que de moment no ha respost a la invitació de les associacions per tractar la problemàtica. Des de l’oposició demanen aplicar una moratòria a l’obertura del nou establiment a Llefià i aposten per impulsar una nova ordenança que permeti regular la instal·lació de sales de joc i d’apostes a la ciutat.