Cotxe de la Guàrdia Urbana

L’examen es repetirà el 25 de novembre. Foto: Ajuntament de Badalona

Els grups municipals de l’oposició de Badalona han activat diferents mecanismes per exigir responsabilitats a l’Ajuntament sobre el cas dels exàmens de la Guàrdia Urbana. Segons ha denunciat el Sindicat Policial SIP-Fepol, en aquest proces selectiu celebrat ahir hi havia exàmens amb les respostes correctes ja marcades.

Arrel d’aquesta informació, el PSC ha proposat a la resta de partits la convocatòria d’un ple extraordinari perquè el PP doni explicacions sobre la polèmica. El líder socialista, Fernando Carrera, ha afirmat que es tracta d’un nou “nyap” del govern d’Albiol i que és una “greu irregularitat”.

Denuncia a Antifrau

D’altra banda, Esquerra ha registrat aquest dilluns una denúncia a l’Oficina d’Antifrau per exigir una “investigació exhaustiva” sobre aquesta qüestió. “Si es confirma que les respostes estaven manipulades per afavorir certes persones, seria un fet molt greu. És imprescindible que l’Oficina Antifrau obri una investigació sobre aquesta qüestió i  l’alcalde ha de reunir-se amb els grups municipals per donar una explicació”, ha assegurat el president d’ERC, Alex Montornès.

Per part d’En Comú Podem, la seva cap de files, Aïda Llauradó, també ha remarcat la gravetat dels fets. “El govern del PP ha de donar explicacions i assumir responsabilitats”, ha afirmat.

Dolors Sabater, presidenta de Guanyem, ha expressat aquest dimarts a la tertúlia del Badalona Matí que les explicacions d’Albiol són “excuses de mal pagador” i que no són suficients. “No en tenim prou que es torni a fer la prova i estem treballant l’oposició conjuntament per parlar d’aquest escàndol”, ha insistit.

Nova convocatòria el 25 de novembre

De moment, l’Ajuntament ha anunciat aquest dilluns que la prova del procés selectiu pels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana es repetirà el 25 de novembre a l’edifici Roger de Llúria, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Una nova data, explica el consistori, “per tal que totes les persones aspirants disposin de totes les garanties i els drets inherents a qualsevol procés selectiu”.