president Òmnium Badalona

Discurs del president d’Òmnium, al Círcol. Foto: Albert Segura/ACN

Òmnium Cultural va omplir dissabte passat el Círcol a l’acte de commemoració dels deu anys de la Declaració de Santa Coloma, amb la qual l’entitat va refermar el seu compromís amb la independència de Catalunya. En el text es determinava que només amb l’obtenció d’un Estat propi es podrien preservar elements inequívocs de la identitat catalana com la llengua, la cultura i la cohesió social.

“A Òmnium no venem receptes fàcils, afavorim nous escenaris per construir nous horitzons, cal obrir-nos a més organitzacions de la societat civil del país perquè el seu futur no el poden escollir tres partits i dues entitats, necessitem noves veus”, va assenyalar el president de l’entitat, Xavier Antich.

Des de la Declaració de Santa Coloma, va assegurar Antich, l’entitat ha sumat mig centenar de seus i uns 190.000 socis més, aportant “pluralisme, maduresa i acció”. Segons va apuntar Antich, la Declaració de Santa Coloma no hauria estat possible sense la manifestació de l’any 2010: “Allà hi vam exercir un paper ambiciós i vertebrador de la societat civil catalana ”, va explicar.

Antich va assegurar que l’entitat seguirà “fent de catalitzador” del moviment independentista, “enmig del soroll i malgrat la irresponsabilitat d’alguns”, va afegir. Això passa, va dir, per integrar moviments, entitats i fins i tot col·lectius, “com ho poden ser el de ciutadans no nascuts en territori català”.