Un dels ocupants de la nau abandona l’edifici amb les seves pertinences. Foto: A.R.

Prop d’una cinquantena dels afectats pel desnonament de la nau del carrer Progrés de Badalona han acceptat allotjar-se durant un període màxim de tres mesos en un alberg municipal. El consistori encapçalat per Rubén Guijarro va activar aquest recurs el passat divendres a través d’un decret d’emergència després que un grup dels afectats optés per acampar davant l’edifici desallotjat.

Segons informa Badalona Comunicació, només sis persones encara no han acceptat l’ajuda municipal i mantenen l’acampada a les portes de la nau. “Hi ha qui s’ha negat a dormir en els albergs per la seva pròpia complexitat, i hem de treballar un parell de dies per convèncer-los i que no dormin al carrer en plena pandèmia i en una època de l’any en què fa molt de fred”, apuntava divendres en declaracions a l’ACN el regidor de Serveis Socials, David Torrents, que assegurava que tots els afectats poden traslladar-se al centre d’acollida municipal de Can Bofí Vell, sempre que els serveis socials locals tinguin coneixement de la seva circumstància a través d’un informe de vulnerabilitat.

En paral·lel, el govern local també ha treballat aquests dies amb els veïns de la zona pròxima a la nau desallotjada per abordar els problemes de convivència i soroll que es deriven del campament improvisat.