Aquesta setmana s’han iniciat les tasques prèvies d’inspecció del sòl. Foto: Ajuntament de Badalona

El nou passeig marítim de Badalona haurà d’esperar. Les obres de remodelació de l’espai no estaran enllestides finalment durant el 2023, tal com va anunciar ara fa just un any l’aleshores alcalde Xavier García Albiol. Segons ha confirmat el consistori, aquesta setmana s’han iniciat els treballs previs d’inspecció del sòl i la previsió és que l’actuació en si arrenqui a principis del pròxim any, de manera que no conclouria fins ben entrat el 2024.

La intenció inicial del govern local era poder començar la reforma d’aquest tram -ubicat entre els carrers de Sant Domènec i del Torrent de Vallmajor- el setembre del 2022 per tal de poder inaugurar el flamant passeig de cara a l’estiu del 2023. Tanmateix, aquesta posada en marxa de l’actuació s’endarrerirà finalment uns mesos, de manera que s’ha optat també per paralitzar les obres durant l’estiu per no afectar la temporada de bany. En total, la remodelació d’aquest tram de prop d’un kilòmetre del litoral badaloní podria allargar-se més d’un any.

Pel que fa al finançament de l’actuació, l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro ha detallat que el consistori aportarà uns dos milions dels gairebé 3,7 que costarà tota la reforma. La inversió restant anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Sobre les tasques prèvies d’inspecció del sòl, el govern local ha apuntat que es tracta d’uns treballs “imprescindibles” per conèixer l’estat del terreny i preveure possibles afectacions de les obres i que la previsió és que finalitzin a mitjans d’aquest mes de març.