Paret bloc Venus

El bloc Venus del barri de la Mina en una imatge d’arxiu. Foto: A.R.

Petit pas per acostar l’horitzó etern del bloc Venus. L’oficina tècnica que estudiarà de manera individualitzada els casos de les més de 240 famílies d’aquest edifici del barri de la Mina de Sant Adrià obrirà de manera imminent. Fonts municipals han confirmat a Línia Nord que l’esperada posada en marxa d’aquest recurs és qüestió de dies, però que no hi ha una data exacta perquè s’està acabant “d’adequar l’espai” on s’ubicarà de manera provisional, a la Biblioteca Font de la Mina.

Des del consistori adrianenc apunten que la intenció és que l’oficina pugui traslladar-se com més aviat millor a la que serà la seva ubicació definitiva, un edifici situat al costat de la comissaria del mateix barri que actualment està en procés de reforma. Un cop culminades aquestes obres, que encara no tenen data de finalització, els tècnics podran instal·lar-se en aquest nou espai.

“Encara estem una mica incrèduls amb tot plegat. Fins que no veiem que això arranca no ens ho acabarem de creure. El més important és que comenci a funcionar”, apunta Paqui Jiménez, veïna del bloc i portaveu del conjunt d’afectats. Jiménez assegura que, malgrat els anuncis municipals, ningú s’ha posat encara en contacte amb els inquilins de l’edifici per donar-los més detalls sobre aquesta imminent obertura de l’oficina.

Cal recordar que les famílies del bloc Venus fa prop de vint anys que esperen l’enderroc de l’immoble, que va reactivar-se el febrer del 2021 després de gairebé una dècada de bloqueig. La previsió era que els primers reallotjaments s’iniciessin el 2023, però l’endarreriment en l’adjudicació d’aquesta oficina ha complicat poder complir amb un cop més amb els terminis fixats.