L’alcalde Rubén Guijarro presenta les dues opcions per reformar el Pont del Petroli. Foto: G.S.

El futur Pont del Petroli el decidiran els ciutadans de Badalona en una votació oberta durant tota la setmana. L’Ajuntament ha presentat aquest matí les dues propostes, validades pel laboratori d’enginyeria marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya, i que estan dissenyades per aguantar els embats de les onades dels temporals. El Pont es va enfonsar ara fa més de dos anys, després que el temporal Gloria n’arranqués les bigues de fusta que aguantaven la part final.

Poden votar a la consulta totes les persones més grans de 16 anys que estiguin empadronades a Badalona. Ho poden fer des d’avui i fins al 27 de juny a la pàgina web del Procés Participatiu per escollir el nou disseny del Pont del Petroli. El pròxim dissabte 25 entre les 11 del matí i les 13 del migdia, s’instal·larà al Passeig Marítim, a tocar del Pont, una carpa amb ordinadors per facilitar el vot de la majoria de la població.

Segons ha avançat l’alcalde en roda de premsa, està previst, “si els temporals ens respecten” que les obres comencin cap al mes de juny de l’any 2023 i que durin mig any. El pressupost estimat és d’un 2,3 milions d’euros, per a qualsevol de les dues opcions: “Sabem que és un tema de molt interès per als badalonins i les badalonines, el Pont del Petroli és el nostre símbol i per això espero que hi voti molta gent”, ha declarat l’alcalde Rubén Guijarro. L’alcalde ha recordat que la votació serà vinculant i ha demanat disculpes pel “temps que s’ha trigat en arreglar-ho, però s’havien de trobar les solucions més adients”.