L’alcaldessa Núria Parlon amb participants dels plans d’ocupació. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa dues noves convocatòries per facilitar l’accés al mercat laboral de les persones del municipi en situació d’atur. Aquests plans d’ocupació permetran donar a feina a un total de 195 veïns, que tindran un contracte d’entre sis i vuit mesos i que començaran a treballar durant aquest mes de maig.

Segons detalla el consistori en un comunicat, els programes de contractació compten amb un pressupost de dos milions d’euros i s’emmarquen en dos projectes diferents. Per una banda, la majoria dels participants realitzaran tasques de millora de la via pública a través de la iniciativa Treball als barris, que preveu la creació de brigades que faran de suport i reforç per als diferents equips de treballadors que s’encarreguen de la neteja i del manteniment dels carrers i de les zones verdes de la ciutat. En aquest sentit, les persones contractades ja van ser instruïdes prèviament en un mòdul de formació específic.

Per altra banda, una trentena dels participants formaran part dels plans d’ocupació impulsats i sufragats per la Diputació de Barcelona i que consisteixen en la realització de diferents tasques de reforç tècnic-administratiu en dependències municipals.

Les dues convocatòries han estat impulsades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació en col·laboració amb el consistori, que s’ha encarregat de la gestió de les iniciatives a través de l’empresa municipal Grameimpuls. La previsió és que pròximament hi hagi noves actuacions en matèria d’ocupació.