El nou passeig de la Salzereda de Santa Coloma. Foto: Ajuntament

La inauguració del ‘nou’ passeig de la Salzereda va ser un dels punts forts de l’edició d’enguany de la Festa Major d’Estiu. La renovació d’aquesta històrica artèria que flanqueja un dels marges del riu Besòs ha culminat just quan es compleixen tres anys de la consulta ciutadana on es va escollir la transformació del passeig en un gran bulevard de prop de 20.000 metres quadrats.

El resultat final ha estat fruit del treball del consistori amb entitats, veïns, comerciants i grups municipals, que a través d’una comissió de seguiment han anat donant forma al projecte. Entre els diferents eixos que han definit la renovació del passeig destaca l’aposta per un configurar una via accessible amb més espai verd -s’ha ampliat en 2.300 m²- i oberta a la mobilitat sostenible gràcies a la creació d’un tram nou de carril bici de 700 metres.

També s’ha aprofitat les obres per renovar les voreres, el clavegueram, el mobiliari urbà, la il·luminació i els subministraments amb el soterrament de les antigues línies elèctriques. La inversió total del projecte ha superat els cinc milions d’euros i ha estat finançada en gran part per fons europeus i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La presentació oficial va tenir lloc diumenge amb un espectacle de llum i color ideat pels artistes Franc Aleu i Andreu Fàbregas i musicat per Marcel Bagés i David Soler. L’obra va recrear a través de projeccions una espectacular aurora boreal que s’estenia per prop de 100 metres del nou passeig.