Imatge virtual del que serà el Canal del Gorg. Foto: Aj. de Badalona

El Consell d’Administració de Marina Badalona va aprovar la setmana passada dos tràmits que hauran de possibilitar acabar la construcció del canal del Gorg en els terminis previstos actualment.

D’una banda, es va donar llum verda al conveni signat amb Adif per aixecar un viaducte per salvar les vies del tren. El consistori assegura que no s’interromprà la circulació de combois, ja que es desviaran les vies mentre durin les obres. D’altra banda, Marina Badalona va acordar demanar un préstec de 3,5 milions d’euros per costejar les despeses que li corresponen.

El projecte de la part baixa del canal del Gorg té una inversió pública de 12 milions d’euros, dels quals 8,2 són a càrrec de Marina Badalona i, la resta, 3,8 milions, a càrrec de l’Ajuntament. Aquesta partida està inclosa dins dels pressupostos municipals aprovats recentment.

La signatura del conveni amb Adif afecta la construcció de la part baixa del canal, que aniria des del carrer de la Indústria i fins al Port. Les obres de la part alta del canal, d’uns 250 metres de llargada entre els carrers de Progrés i Indústria, van començar a principis del mes de juny i estaran enllestides durant la primavera de 2023, informa l’Ajuntament en un comunicat.

El del canal del Gorg és un d’aquells projectes que es perllonga en el temps i acumula augments de pressupost regularment. Quan l’exalcalde Albiol va posar-ne la primera pedra, el febrer de 2014, es preveia tenir-lo enllestit el 2017, amb un cost de 4 milions. Ara, la data se’n va fins a l’estiu de 2024.