Manel cantant

El grup Manel durant una actuació a Aitona el passat mes de març. Foto: ACN

La Festa Major d’Estiu d’enguany compta amb una programació d’actuacions musicals de luxe. Els concerts es duran a terme al bell mig de la ciutat, a la plaça de la Vila o a l’envelat de la plaça Pau Casals.

La música començarà el mateix dia 2 de setembre, a la nit, amb els concerts de Manel i del popular grup de versions Hotel Cochambre, que tindran lloc a la plaça de la Vila. Els barcelonins Manel van publicar l’any passat L’Amant Malalta, cançó que dona nom al seu últim EP.

Aquella mateixa nit, Rosa López actuarà a la plaça del Rellotge. La cantant de Granada va començar el mes de juny la seva nova gira, anomenada Fénix, després de publicar la seva darrera cançó, Esa Belleza.

L’endemà, dissabte, es viuran els espectacles de Varry Brava i els discjòqueis que formen Los 40 on Tour i que portaran els hits de la música pop més actual a la Plaça de la Vila. El grup Varry Brava va participar en la darrera edició del Festival de Benidorm amb la cançó Rafaella i va quedar en sisena posició.

El mateix dissabte també actuaran Suu i Andrea Motis, a l’envelat de la plaça Pau Casals. La barcelonina Suu presentarà el seu tercer disc, anomenat Karaoke, i que va publicar el passat abril. Per la seva banda, la trompetista, saxofonista i cantant de jazz Andrea Motis presentarà el seu darrer disc, Loopholes, que ha publicat de manera autoeditada enguany.

El cap de setmana el tancaran els concerts a la plaça de la Vila de Santabárbara, La Loca Histeria i dels incombustibles Los Diablos, que porten en actiu des de 1968, tot i que amb alguns períodes d’inactivitat. La mateixa nit de diumenge tindrà lloc un espectacle amb drons a càrrec de Flock Drone Art al Parc de Can Zam.

Per rematar-ho, la nit de dilluns acabarà, després del piromusical, amb un doble concert a la plaça de la Vila protagonitzat per Miki Núñez i Tanxugueiras.

A Núñez el podem veure darrerament presentant programes d’èxit de la televisió com ara Got Talent España o Eufòria. El nou disc de Tanxugueiras acaba de sortir del forn, amb el nom Diluvio. Així, el presentaran durant la Festa Major d’Estiu.

L’oferta musical de la Festa Major d’Estiu no acaba aquí. Com és habitual, hi haurà propostes dirigides al públic familiar, amb el programa d’espectacles UAU!, amb el segell de qualitat de Passatge Insòlit, el festival colomenc dedicat a les arts dels firaires.

En destaquen els espectacles amb berenars saludables que tindran lloc al Parc dels Pins, que estaran amenitzats amb la música en directe de Dàmaris Gelabert, Xiula i l’espectacle Heavy Per Xics.

A l’edició de la Festa Major d’enguany tampoc no faltarà el vaixell Perla Íbera, estrenat l’any passat. Es tracta d’un escenari itinerant que visitarà tots els districtes de la ciutat.

A bord del Perla Íbera actuaran Mala Vida, Sondelvent, 33 Revoluciones i Gain Over.

Com ja és tradició, el festival de música independent de Santa Coloma, SintonitZZa, se celebrarà tot coincidint amb la Festa Major. Ho farà al Parc Europa els dies 2 i 3 de setembre, amb entrada gratuïta.

El cartell està format per Chaqueta de Chándal, Fundación Francisco Frankenstein, La Perra Blanco, Les Buch, Los Enemigos, Los Estanques, Pantocrator, Tori Sparks i, per acabar, les Wild Mamas.