Interior d'una ambulància del SEM

A la platja del Pont del Petroli hi onejava la bandera verda. Foto: ACN

Un home ha mort ofegat aquest diumenge a la zona del Pont del Dimoni de Badalona. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat diverses unitats al lloc dels fets, però no han pogut fer res per salvar la vida del banyista, que tenia 34 anys.

A les 15.51 hores el telèfon d’emergències ha rebut un avís de què un home s’havia ofegat a la platja del Pont del Petroli de Badalona, on onejava la bandera verda. El banyista estava inconscient fora l’aigua i en un primer moment ha estat atès pel servei de socorrisme, que li ha fet maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que han arribat els efectius del SEM, que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

L’home mort tenia 34 anys i era de nacionalitat georgiana. En aquest incident han treballat quatre ambulàncies del SEM, efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. La platja del Pont del Petroli de Badalona disposa de servei de socorrisme i avui hi oneja la bandera verda.

Segon ofegat en un dia a Catalunya

La de Barcelona no ha estat l’única persona que ha perdut la vida aquest diumenge a les platges catalanes. A la cala Cap de Planes de Palamós (Baix Empordà) -una platja que no té servei de vigilància- quan un banyista de mitjana edat ha perdut també la vida al mar.  Fins al lloc s’han desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM que han intentat reanimar el banyista sense èxit.

Paral·lelament, un home de 73 anys ha estat a punt d’ofegar-se a la platja del Moll Grec de l’Escala (Alt Empordà). L’home està ingressat en estat crític a l’Hospital Trueta de Girona.

Amb les dues víctimes d’avui, ja han mort 19 persones ofegades a les platges catalanes des que va començar la campanya d’estiu el 15 de juny.