Els treballadors de Mopavid van protagonitzar dos dies de vaga la setmana passada. Foto: A.R.

Fumata blanca en el cas de Mopavid. L’empresa badalonina ha preacordat amb els seus treballadors un acomiadament col·lectiu després de declarar-se en situació de fallida econòmica. Amb aquest pacte s’obre ara un període de negociacions de 30 dies que hauria de culminar amb el cessament dels 63 empleats que treballaven en la seu de la companyia al polígon de Can Ribó.

Des del comitè de treballadors apunten que aquest preacord compta amb un permís retribuït durant el procés de tancament, és a dir, que els afectats estan exempts d’acudir al seu lloc de treball i poden començar a buscar una nova feina. Pel que fa a les nòmines pendents, en declarar-se en fallida l’empresa, serà el Fons de Garantia Salarial (FOGASA) qui s’encarregarà d’indemnitzar els empleats.

Els representants dels treballadors lamenten que una empresa que funcionava hagi acabat així per “mala gestió” i asseguren que els deutes amb els proveïdors són tan grans a hores d’ara que tampoc podrien recuperar la seva activitat normal. Alguns proveïdors inclús s’han acostat a la fàbrica aquest dies per recollir el material després de l’impagament.