Professors de cinc països han arribat al municipi. Foto: Ajuntament

L’escola Salvador Espriu ha rebut, aquesta setmana, una delegació de professors vinguts de cinc països: Eslovènia, Holanda, Itàlia, Polònia i Turquia. Aquesta visita s’emmarca en l’Erasmus+, un programa educatiu europeu. En concret, el projecte en què participa el centre montgatí es dedica a la lluita contra l’abandonament escolar.

Es tracta d’una iniciativa coordinada per Turquia, un país on el percentatge d’abandonament escolar és molt alt. Tal com ha explicat la directora de l’escola, Clara Yrurzun, a Línia Nord, durant els dos anys que dura el projecte els mestres viatgen als centres dels altres països. L’objectiu és que els professors coneguin quins mecanismes es fan servir arreu d’Europa per motivar els nens i nenes a aprendre i evitar que deixin els estudis. En aquest sentit, Yrurzun recorda que “hi ha coses que aquí trobem molt normals, però a altres països no es fan”. En el cas del col·legi Salvador Espriu, destaquen “els projectes d’emprenedoria, robòtica, transformació digital i vela”, segons diu la directora. A més, afirma que són els alumnes els encarregats d’explicar als mestres visitants aquestes activitats.

La recepció institucional als docents es va fer dilluns, i hi van participar l’alcaldessa Rosa Funtané i la regidora d’Educació, Alba Hernández. En declaracions a aquest mitjà, l’alcaldessa ha valorat positivament l’acte i ha assegurat que “els intercanvis permeten conèixer alternatives que ens acaben ajudant a tots”.

El projecte va començar el curs passat i acabarà a finals d’aquest. Fins ara, els professors ja han viatjat a Holanda, Polònia i Turquia, però encara els queden les visites a Itàlia i a Eslovènia, que es faran els mesos de març i maig, respectivament.