La platja de les Barques de Montgat en una imatge d’arxiu. Foto: Aj. de Montgat

L’Ajuntament de Montgat ha decidit reobrir l’accés a la platja de les Barques coincidint amb l’inici de la fase 2 de desescalada al Barcelonès Nord. Aquesta zona de la costa montgatina serà l’única on estarà permès prendre el sol i banyar-se, ja que la resta de platges del municipi no compleixen amb les mesures i els requisits mínims de seguretat establerts pel govern espanyol. La previsió és que la temporada de bany oficial amb serveis de socorrisme i vigilància comenci el proper 13 de juny.

Segons informa el consistori en un comunicat, la decisió de mantenir tancats els accessos a les altres zones de bany de la població s’ha pres d’acord amb dos criteris diferents. Per una banda, algunes de les platges no compleixen amb el mínim de superfície útil que estableix el Ministeri de Sanitat espanyol, de manera que no permeten que els usuaris puguin respectar la distància social decretada.

Per altra banda, l’estat en el qual es troben algunes platges a causa dels estralls que va provocar el pas del temporal Glòria pel municipi el passat gener no poden garantir la seguretat de les persones que vulguin fer-ne ús. És el cas de la Cala Taps, la platja de Monsolís o la platja dels Toldos, on les successives llevantades han fet pràcticament “desaparèixer” la zona de sorra. En altres platges com la de les Roques o la de Can Tano, els desperfectes en les infraestructures existents fan “inviable” la seva reobertura ara per ara.

La Policia Local de Montgat serà l’encarregada de realitzar el control de l’aforament i de garantir el compliment de la distància social a la platja de les Barques. També es mantindran tancats els passos soterrats, les escales i les rampes que donen accés a la resta de platges on està prohibit banyar-se i prendre el sol.