El Ple a l’Ajuntament de Montgat de dijous. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Montgat podria sancionar l’empresa que gestiona l’escola bressol municipal per impagaments als seus treballadors. En la sessió del Ple de maig celebrada dijous, els grups van aprovar per unanimitat l’obertura d’un expedient per “compliment defectuós” del contracte de serveis per part de la companyia adjudicatària, que hauria mantingut congelat el sou real dels seus empleats malgrat les diverses millores aplicades en el conveni de treballadors del sector.

Aquesta mesura s’ha pres després que en almenys dos informes trimestrals elaborats per la tècnica d’Educació es constatés la situació irregular que patien les persones contractades. Tots els grups s’han solidaritzat amb els treballadors afectats i des d’ERC i els comuns han tornat a posar sobre la taula la necessitat d’apostar per la municipalització d’aquest servei per evitar nous problemes amb les empreses adjudicatàries.

En la sessió de dijous també es va donar llum verda per unanimitat al projecte per construir un mur de contenció al pati de l’Escola Norai i, en l’apartat de mocions, es va aprovar una proposta en favor d’impulsar una Llei per garantir el dret a l’habitatge, que va tirar endavant amb l’abstenció del PSC i del regidor no adscrit i gràcies al suport de la resta de formacions.