La ciutadania de Montgat es va unir divendres passat per declarar l’emergència feminista. Prop de setanta persones van participar en la manifestació nocturna organitzada per l’Acció Feminista Montgatina (AFM), la qual responia a la convocatòria iniciada per la Plataforma Feminista d’Alacant per protestar contra la violència masclista de forma simultània a l’Estat.

A la convocatòria es van sumar més de 170 municipis. A Montgat es va llegir un manifest (el mateix que es va llegir a totes les concentracions), en el qual es denunciava l’augment dels delictes sexuals a Espanya en els últims mesos i s’exigia l’aplicació efectiva de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, entre altres.

Des de l’AFM assenyalen que “s’ha de demanar algun tipus de repercussió” davant de l’augment de la violència de gènere a tot l’Estat, ja que “no pot ser que es normalitzi”. La concentració de Montgat va ser mixta, van participar-hi tant dones com homes, i tots van portar un llum de color lila.