El primer Ple presencial de l’Ajuntament de Montgat des de l’esclat de la pandèmia. Foto: Montgat En Comú Podem

L’Ajuntament de Montgat va donar la setmana passada llum verda a les tarifes municipals que s’aplicaran a partir del gener del 2022. En la primera sessió presencial del Ple des de l’inici de la pandèmia celebrada dijous, la proposta de l’executiu encapçalat per Andreu Absil va tirar endavant gràcies al suport dels membres de l’equip de govern i del regidor no adscrit Luis Antonio Fariña.

Els grups d’ERC, Montgat En Comú Podem i Montgat Guanya van decidir abstenir-se en aquest punt per no compartir el model d’ordenances fiscals presentat i van criticar que no es fes una audiència pública per donar a conèixer la proposta a la ciutadania ni es treballés amb l’oposició per arribar a consensos.

La sessió de dijous també va servir per aprovar la revisió de la llicència de la guingueta de la Platja de les Roques per irregularitats en la seva adjudicació, ja que l’actual gestor tenia deutes amb la corporació. Precisament aquest punt va aixecar polseguera en recordar l’oposició el cas del regidor trànsfuga i les nombroses demandes que van fer arribar al respecte al govern local.

En l’apartat de mocions es van aprovar dues propostes: una en defensa d’un sistema aeroportuari català que “superi” la proposta d’allargament de l’aeroport del Prat i per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan.