Ple Montgat

Un dels moments de l’últim Ple a l’Ajuntament de Montgat. Foto: Ajuntament

Montgat ja té una proposta de pressupost per al 2022. El Ple de novembre celebrat la setmana passada va aprovar inicialment per la mínima els comptes municipals gràcies als vots de l’equip de govern i del regidor no adscrit, el vot del qual va tornar a ser clau, i malgrat la negativa dels grups d’ERC, comuns i Montgat Guanya.

El nou pressupost de l’executiu encapçalat per Andreu Absil –que ara romandrà quinze dies exposat al públic perquè s’hi puguin presentar al·legacions– ascendeix enguany fins a gairebé tretze milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 2,3% respecte als comptes del 2021. Malgrat l’augment, el govern local s’ha vist obligat a reduir en prop de 200.000 euros la proposta inicial a causa de la sentència del TribunalConstitucional sobre l’impost de les plusvàlues, una de les principals fonts de finançament del consistori. Aquesta modificació en la taxa va ser la que va obligar finalment a retirar de l’ordre del dia en la sessió del Ple del mes d’octubre l’aprovació del pressupost, que des d’aleshores ha estat modificat a la baixa.

Entre les principals partides que contemplen els flamants comptes municipals destaquen els cinc milions d’euros que es destinaran a la compra de béns i la subcontractació de serveis, el més d’un milió que s’invertirà en equipaments i els 200.000 euros per incrementar la plantilla i millorar les condicions de l’administració local.

Des de l’oposició, els comuns i ERC van justificar el seu vot en contra en diferències en el “contingut i les maneres de fer” i van remarcar la manca de voluntat de fer partícips la resta de grups de l’elaboració de la proposta. Els republicans van anar més enllà i van acusar el govern local de presentar un pressupost “només amb números” i sense un projecte ni objectius darrere.